Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut

Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut shqyrton brenda fushave të përgjegjësisë projektligjet, projektvendimet dhe çështjet e tjera që paraqiten në Kuvend, kryen studime për efektivitetin e ligjeve në fuqi, ndjek zbatimin e ligjeve dhe kontrollon veprimtarinë e ministrive dhe të organeve të tjera qendrore, duke i propozuar Kuvendit ose Këshillit të Ministrave marrjen e masave përkatëse, si dhe propozon për miratim në Kuvend projektligje, projektdeklarata ose projektrezoluta. Fushat e përgjegjësisë: Kodet dhe organizimi i pushtetit gjyqësor, administrata publike, administrata e pushtetit gjyqësor, organizimi dhe funksionimi i pushtetit vendor, shërbimet e pavarura në sistemin e drejtësisë dhe të drejtat e njeriut. Përbërja është si vijon: Ulsi Manja - kryetar (PS), Enkelejd Alibeaj - zëvendëskryetar (PD), Klotilda Bushka - sekretare (PS), Vasilika Hysi - anëtare (PS), Fatmir Xhafaj - anëtar (PS), Damian Gjiknuri - anëtar (PS), Adnor Shameti - anëtar (PS), Bashkim Fino - anëtar (PS), Bledar Çuçi - anëtar (PS), Edmond Leka - anëtar (PS), Alket Hyseni - anëtar (PS), Jurgis Çyrbja - anëtar (PS), Spartak Braho - anëtar (PS), Oerd Bylykbashi - anëtar (PD), Gent Strazimiri - anëtar (PD), Astrit Veliaj - anëtar (PD), Dhurata Çupi - anëtare (PD), Fatmir Mediu - anëtar (PR), Nasip Naço - anëtar (LSI), Silva Caka - anëtare (LSI), Tom Doshi - anëtar (I pavarur) Anëtarët zëvendësues janë: Ermonela Valikaj (Felaj) - (PS), Xhemal Qefalia - (PS), Arben Pëllumbi - (PS), Luçiano Boçi - (PD), Ervin Salianji - (PD), Luan Rama - (LSI).