Komisioni për Politikën e Jashtme

<p> Komisioni për Politikën e Jashtme shqyrton brenda fushave të përgjegjësisë projektligjet, projektvendimet dhe çështjet e tjera që paraqiten në Kuvend, kryen studime për efektivitetin e ligjeve në fuqi, ndjek zbatimin e ligjeve dhe kontrollon veprimtarinë e ministrive dhe të organeve të tjera qendrore, duke i propozuar Kuvendit ose Këshillit të Ministrave marrjen e masave përkatëse, si dhe propozon për miratim në Kuvend projektligje, projektdeklarata ose projektrezoluta. Fushat e përgjegjësisë: Politika e jashtme, marrëdhëniet dhe bashkëpunimi ndërkombëtar, si dhe zbatimi i marrëveshjeve ndërkombëtare.</p><p>Përbërja është si vijon: Mimi Kodheli – kryetare (PS), Klajda Gjosha – zëvendëskryetare (LSI), Tritan Shehu - zëvendëskryetar (PD),j Elona Hoxha – sekretare (PS), Andrea Marto – anëtar (PS), Ervin Bushati – anëtar (PS), Adnor Shameti – anëtar (PS), Alket Hyseni – anëtar (PS), Ditmir Bushati – anëtar (PS), Reme Lala - anëtare (E pavarur), Evis Kushi – anëtare (PS), Eglantina Gjermeni – anëtare (PS), Vasilika Hysi – anëtare (PS), Rudina Hajdari – anëtare (PD), Edi Paloka – anëtar (PD), Klevis Balliu – anëtar (PD), Nard Ndoka – anëtar (I pavarur), Edmond Panariti - anëtar (LSI). Anëtarët zëvendësues janë: Bashkim Fino (PS), Ilir Xhakolli (PS), Xhemal Qefalia (PS), Endri Hasa (PD), Xhemal Gjunkshi (PD), Kejdi Mehmetaj (LSI), Edmond Haxhinasto (LSI).<br></p>