Kryetarja e Kuvendit, znj. Lindita Nikolla, përshëndeti veprimtarinë “Përqafojmë Ukrainën”

  • Postuar më, 22/06/2022

Kryetarja e Kuvendit, znj. Lindita Nikolla, përshëndeti, nëpërmjet një video-mesazhi, veprimtarinë “Përqafojmë Ukrainën”, e cila u zhvillua më 21 qershor, në Amsterdam. Në këtë veprimtari përshëndetën përsonalitete të larta politike, aktivistë publikë dhe artistë të shquar.

“Prej 24 shkurti të këtij viti, populli i Ukrainës po zhvillon një luftë të drejtë, por të imponuar nga agresioni i Rusisë. Shqipëria, si anëtare e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, dhe gjatë muajit qershor edhe si Presidente e këtij organi të rëndësishëm për ruajtjen e paqes, së bashku me ShBA dhe aleatët e tjerë perëndimorë, po udhëheqin përpjekjet për mbështetjen e Ukrainës dhe dënimin e agresionit të Rusisë.

Me një Rezolutë të veçantë, Parlamenti i Shqipërisë ka shprehur solidaritetin e mbështetjen për Ukrainën dhe ka kërkuar ndalimin e agresionit rus. Presidenti Zelenski i është drejtuar Parlamentit të Shqipërisë dhe Kryeministri Rama ishte së fundi në Kiev, për të dëshmuar mbështetjen e vendosur të Shqipërisë. Si Kryetare e Parlamentit të Shqipërisë, shpreh solidaritetin, simpatinë e mbështetjen për luftën e drejtë të popullit të Ukrainës dhe besimin se ai do ta fitojë këtë luftë të pakërkuar. Shpreh mbështetjen time për Verkhovvna Rada, Parlamentin e Ukrainës dhe të gjithë anëtarët e tij, të cilët, krahas rezistencës ndaj agresionit të Rusisë, po zhvillojnë në kushte lufte edhe detyrat e tyre parlamentare. Si grua dhe si nënë, shpreh solidaritetin me gratë dhe vajzat e Ukrainës dhe uroj që lufta të fitohet sa më shpejt, dhimbja e saj të kalojë dhe t’u mundësojë atyre normalitetin e jetës dhe të gëzimeve familjare. Unë jam në profesion mësuese dhe uroj që sa më shpej të vijë koha që shkollat, universitetet, mësuesit, nxënësit dhe studentët e Ukrainës të mësojnë në paqe e të sigurt.”, theksoi në mesazhin e saj përshëndetës Kryetarja e Kuvendit, znj. Lindita Nikolla.


Share